Siirry sisältöön

Melonta on miellyttävää kun epävarmassa tilanteessa tiedät kuinka saada tukea melan lavasta.

Melatuella tarkoitetaan yleisesti tekniikkaa, jolla melan lavan avulla korjataan huonoa tasapainoa tai horjahtamisliikettä. Jos kajakki horjahtaa, saadaan melalla hetkellisesti tukea vedestä ja kajakki oikaistaan lantioliikkeen avulla. Tämänkin tukitekniikan osaaminen edellyttää eskimokäännöksen hallintaa – lue täältä kaikki eskimokäännöksestä! (LINKKI) 

Jotta melasta saa tukea, on lapaa hallittava vedessä. Tämä tarkoittaa sitä, että lapaa kykenee kuljettamaan vedessä aina haluamaansa suuntaa, eikä lapa jumiudu veteen missään tilanteessa. Lapaa oppii hallitsemaan harjoittelemalla, ja sen aiheuttaman paineen vettä vasten oppii tuntemaan. 

Käytännössä melatuki liittyy oikeastaan kaikkiin mahdollisiin tekniikoihin, oli kyse sitten eteenpäin melonnasta, kaarivedosta tai melaperäsintekniikasta. Kun melontaolosuhteet ovat haastavat, melatuen osaaminen ja sen yhdistäminen muihin melontatekniikoihin mahdollistaa nautinnollisen melontakokemuksen. Kokeneilla melojilla melatuen käyttö on vuosien saatossa harjaantunut automaattiselle tasolle.