Melonta on helppoa ja hauskaa, mutta oikean melontatekniikoiden ja melontataitojen oppiminen tekee siitä vielä nautinnollisempaa.

Melonta on monipuolinen harrastus, jonka aloittamisen kynnys on matala – suorita melonnan alkeiskurssi ja sen jälkeen voit jo meloa helppoja reittejä rantojen läheisyydessä. 

Melonnan tekniikat ovat kuitenkin moninaiset ja melontataitoja voi aina harjoittaa – tutustu moniin melonnan yksityiskohtiin ja lähde jatkokurssille!

Lue lisää melontakursseista!

Melanvetojen yhdistäminen 

Melontatekniikoiden sulauttaminen jouheviksi yhdistelmiksi ja osaksi eteenpäin melontaa on tekniikkaharjoittelun tavoite. Siinä vaiheessa, kun meloja alkaa yhdistellä melanvetoja sujuvasti, moni erikoiselta tuntuva tekniikka löytää tiensä melontasuoritukseen. Tekniikoiden yhdistely on osittain helppoa ja osittain haasteellista ja harjoittelua vaativaa. Mitä paremmin kajakkia ja melontatilannetta hallitsee, sen antoisampaa melonta on. 

Merimelonta on suurimmalle osalle lähes pelkästään eteenpäin melontaa. On siis selvää, että eteenpäin melomisen tekniikat ovat tärkeimpiä harjoittelukohteita, ainakin aluksi. Erilaisten tekniikoiden hallinta ja niiden harjoittelu on toki myös kivaa, ja niiden hallitseminen lisää melontaharrastukseen uusia ulottuvuuksia. Kankean merikajakin muuttaminen ketteräksi kulkupeliksi on haastavaa, märkää ja hauskaa ajanvietettä.

Melontatekniikat ja melontavinkit

Eteenpäinmelonta

Tehokas eteenpäinmelonta on perusta vesillä liikkumiseen kajakilla. Tätä taitoa kannattaa harjoitella!

Kaariveto

Kaarivedolla käännetään kajakkia tehokkaasti ja se on yksi melonnan perusteista.

Sivuttain siirtyminen

Kasiveto on tehokas tapa siirtyä sivuttain kajakilla ja samalla opit lavan hallintaa vedessä.

Kajakin kallistaminen

Kajakin kallistaminen voidaan yhdistää kaikkiin kajakin ohjaamiseen tarkoitettuihin tekniikoihin. Kallistaminen voidaan jakaa kahteen liikkeeseen: painopisteen kajakin päällä pitävään...

Melatuki ja lavan hallinta vedessä

Melonta on miellyttävää kun epävarmassa tilanteessa tiedät kuinka saada tukea melan lavasta.

Leikkaavat vedot (melaperäsin, hanging draw, etuperäsin)

Leikkaavia vetoja ja niiden yhdistelmiä on useita.. Leikkaavien vetojen lähtökohtana on se, että kajakki on liikkeessä. Melan lapa laitetaan veteen ja sillä pyritään ohjaamaan kajakkia vauhdin...

Paripelastautuminen

Kajakin kaatumiseen on syytä aina varautua. Pelastautumistaito onkin yksi melojan perustaidoista – kun kajakki kaatuu, on tosi kyseessä.

Yksinpelastautuminen

Tässä artikkelissa esitellään muutama yksinpelastautumistekniikka. Melakellukepelastautumisessa tarvitaan melakelluketta, se kannattaakin kiinnittää käden ulottuville, esimerkiksi kajakin etu- tai...

Eskimokäännös

Eräs melojan perustaidoista on eskimokäännös. Kun tiedät, miten eskimokäännös tehdään, vähennät melomisen riskejä. Varaa melontakurssi ja opi eskimokäännöksen salat.