Melonta on helppoa ja hauskaa, mutta oikean melontatekniikoiden ja melontataitojen oppiminen tekee siitä vielä nautinnollisempaa.

Melonta on monipuolinen harrastus, jonka aloittamisen kynnys on matala – suorita melonnan alkeiskurssi ja sen jälkeen voit jo meloa helppoja reittejä rantojen läheisyydessä. 

Melonnan tekniikat ovat kuitenkin moninaiset ja melontataitoja voi aina harjoittaa – tutustu moniin melonnan yksityiskohtiin ja lähde jatkokurssille!

Lue lisää melontakursseista!

Melanvetojen yhdistäminen 

Melontatekniikoiden sulauttaminen jouheviksi yhdistelmiksi ja osaksi eteenpäin melontaa on tekniikkaharjoittelun tavoite. Siinä vaiheessa, kun meloja alkaa yhdistellä melanvetoja sujuvasti, moni erikoiselta tuntuva tekniikka löytää tiensä melontasuoritukseen. Tekniikoiden yhdistely on osittain helppoa ja osittain haasteellista ja harjoittelua vaativaa. Mitä paremmin kajakkia ja melontatilannetta hallitsee, sen antoisampaa melonta on. 

Merimelonta on suurimmalle osalle lähes pelkästään eteenpäin melontaa. On siis selvää, että eteenpäin melomisen tekniikat ovat tärkeimpiä harjoittelukohteita, ainakin aluksi. Erilaisten tekniikoiden hallinta ja niiden harjoittelu on toki myös kivaa, ja niiden hallitseminen lisää melontaharrastukseen uusia ulottuvuuksia. Kankean merikajakin muuttaminen ketteräksi kulkupeliksi on haastavaa, märkää ja hauskaa ajanvietettä.

Melontatekniikat ja melontavinkit

Eteenpäinmelonta

Kaariveto

Sivuttain siirtyminen

Kajakin kallistaminen

Melatuki ja lavan hallinta vedessä

Leikkaavat vedot (melaperäsin, hanging draw, etuperäsin)

Paripelastautuminen

Yksinpelastautuminen

Eskimokäännös