Kasivedossa ohjataan kajakkia sivusuunnaassa melaa kahdeksikon omaista rataa liikuttamalla. Kasiveto on kätevä tapa siirtää kajakki laiturin viereen. Samaten kasivedon opetteleminen parantaa melan hallintaa yleensäkin.
Kasiveto on tehokas tapa siirtyä sivuttain kajakilla ja samalla opit lavan hallintaa vedessä.
Kasivedossa melan lapa leikkaa koko ajan vettä ja paine lavassa pysyy lusikkapuolella koko ajan. Meloja voi ajatella työntävänsä lavan lusikkapuolella vettä kajakin pohjan alle. Tärkeää on myös muistaa, että kajakkia pyritään liikuttamaan nimenomaan siihen suuntaan, jossa lapa tekee työtä.
Kasivedossa tavoite on toimia pystyllä lavalla, jolloin kaikki syntyvä energia vie kajakkia sivulle. On syytä mainita, että kun meloja on vielä tekniikan harjoittelussa alkuvaiheessa, pystymela lisää kaatumisen riskiä huomattavasti. Harjoittelu kannattaakin aloittaa asettamalla melan lapa noin 45 asteen kulmaan vettä vasten.
Pystyssä olevasta melan lavasta saa myös huomattavasti melatukea, jos hallitsee vartalon ja lantion suorituksen aikana. Kun tämän melatuen hallitsee hyvin, voi kajakkia kallistaa kasivedon aikana reilusti haluamaansa suuntaan ilman pelkoa kaatumisesta.